Všechny články na blogu

Všechny články

Tipy a návody
Převádět peníze mezi běžným účtem, sporákem a kreditkou je ve Smartu ještě snazší. Objevte s námi všechny novinky.
Bezpečnost
Vysokou kvalitu na asijských e-shopech asi při těch cenách čeká málokdo. Aspoň trocha ochrany soukromí by ale neškodila.
Tipy a návody
Od 1. července 2024 platí nový sazebník a obchodní podmínky. Podívejte se na přehled nejpodstatnějších změn.
Tipy a návody
Vyplatí se staré topení nahradit plynovým kotlem nebo tepelným čerpadlem? Přečtěte si, jak zjistit, kterou technologii si vybrat.
Tipy a návody
Penzijní spoření je super, ještě lepší je ale doplnit ho i o jiné investiční produkty, třeba nový DIP. V našem rozhovoru to říká analytička Petra Hlávková.
Tipy a návody
Pokud chcete začít investovat, ale bojíte se náročného papírování, vysokých poplatků a složitého ovládání, přečtěte si recenzi ČSOB Drobné.
Tipy a návody
Kdykoli to jde, platby ze Smartu se nově posílají jako okamžité. V našem mobilním bankovnictví ale máme i dalších 11 novinek.
Tipy a triky
Skoro to nejhorší, co při rekonstrukci můžete udělat, je postupovat „hurá stylem“. Pak hrozí, že se vám práce zbytečně protáhne a všechno prodraží.
Tipy a triky
Ne každý ví, že vedle státní podpory má stavební spoření ještě jednu velkou výhodu: možnost získat výhodný úvěr na rekonstrukci nebo i nové bydlení.
Bezpečnost
Díky službě ČSOB ID se přihlašovacími údaji, které používáte u nás v bance, naprosto bezpečně dostanete třeba na Portál občana nebo ke své objednávce na e-shopu.
Tipy a návody
Přečtěte si všechno o nových Platbách na kontakt, ať posíláte peníze tak jednoduše jako SMS. Provedeme vás nastavením a ukážeme, jak fungují.
Tipy a návody
Vyzkoušejte nové Bleskové přihlášení Smart klíčem – jen naskenujete do mobilu QR kód a dáte na to palec. Máme ale i další novinky, koukněte.
Tipy a návody
Neplaťte za energie, které vyletí okny ven. S větráním rekuperací zůstává teplo v domě s účinností až 90 %.
Tipy a návody
Mobilní bankovnictví ČSOB Smart na konci září přichází s aktualizací, na kterou stojí za to se těšit. Objevte s námi, co všechno se změnilo.
Tipy a návody
Pokud berete úsporu energií ve vašem domě vážně, měli byste si dávat pozor na tepelné mosty. Přečtěte si, co to vlastně je a jak jim zatnout tipec.
Tipy a návody
Topit Pánubohu do oken se nevyplácí. Podívali jsme se s odborníky z Centra pasivního domu na to, jak ušetřit a dopřát si skutečný teplotní komfort v zimě i v létě.
Tipy a návody
Aby bylo vaše bydlení co nejvíc úsporné a dobře se vám v něm žilo, přizpůsobte ho místním podmínkám – včetně orientace podle světových stran.
Bezpečnost
Nejpodlejším fíglem z repertoáru podvodníků s internetovými investicemi je zneužívání programů AnyDesk a TeamViewer pro vzdálenou správu počítače.
Tipy a návody
Než se naši ajťáci rozprchnou na dovolené, připravili pro vás ještě pár pěkných zlepšováků v internetovém a mobilním bankovnictví. Koukněte na ně!
Tipy a návody
Už 5 let před důchodem můžete zvolnit v práci, nebo dokonce přestat pracovat úplně. Peníze na živobytí vám zajistí předdůchod. Přečtěte si, co to přesně je a jak funguje.
Tipy a návody
V zahraničí se u bankomatu a při placení kartou často setkáte s nabídkou zaúčtování v korunách známou jako DCC. Většinou se nevyplatí, někdy ale ano. Přečtěte si proč.
Tipy a návody
Když svou kartu ztratíte nebo vám jim ukradnou, co nejdřív ji trvale zablokujte. Nemusíte nikam volat: trvalou blokaci i vydání nové karty odteď vyřídíte ve Smartu.
Bezpečnost
Máte podezření, že vám někdo přes internet napadl účet, nebo se o to právě pokouší? Okamžitě volejte Hlášení internetových podvodů +420 499 900 010.
Tipy a návody
V internetovém bankovnictví i v aplikaci ČSOB Smart spouštíme fulltextové vyhledávání. Přečtěte si, co umí už teď a co všechno připravujeme.
Bezpečnost
Nedá se svítit. K našemu mobilnímu bankovnictví ČSOB Smart potřebujete ještě druhou Smart aplikaci: ČSOB Smart klíč.
Bezpečnost
Ani se nenadějete a internetoví podvodníci vám teď před Vánoci klidně vlezou až do internetového bankovnictví. Jak se jim bránit v předvánočním nákupním shonu?
Tipy a návody
Průměrný Čech má ročně na svědomí 7 tun emisí CO₂. A co vy, jste pod průměrem nebo nad? Schválně, spočítejte si v naší online kalkulačce uhlíkové stopy.
Tipy a návody
Kdo říkal, že šetřit energiemi znamená mrznout a nemýt se? Když víte, jak na to, úspory vaši domácí pohodu nijak zvlášť neomezí.
Tipy a návody
Než mít úspory na jedné hromadě, to si je radši roztřiďte do spořicích obálek, které nově najdete v internetovém bankovnictví i v aplikaci ČSOB Smart.
Tipy a návody
Na trase k vlastnímu bydlení nás od první schůzky až do poslední splátky čeká 10 zastávek, krátkých a srozumitelných. Pojďte s námi, vyrážíme právě teď.
Bezpečnost
Následujících 5 hrozeb řádí v posledních měsících na internetu jako černá ruka. Když budete vědět, kde a jak internetoví zloději útočí, ubráníte se mnohem snáz.
Bezpečnost
V chytrém mobilu máme uložené fotky, konverzace s našimi blízkými, přihlašujeme se s nimi do banky... Představíme vám pár easy triků, jak mít svůj mobil v bezpečí.
Tipy a návody
Opisovat při placení na internetu 16 čísel z platební karty? Na počítači otrava, na mobilu noční můra. Naštěstí to ale jde i jinak, třeba s Click to Pay, Google Pay a Apple Pay.
Tipy a návody
Na cestu, domů nebo kamkoli jinam jsme se k vám přidali už  100x s podcastem Buďte v obraze. Poslechněte si to nejlepší, co jsme za 2 roky nahráli.
Tipy a návody
Když sháníte bydlení, energetický štítek neboli průkaz energetické náročnosti budovy (PENB) by vás měl zajímat. Přečtěte si, co to je a proč je tak užitečný.
Bezpečnost
Od roku 2020 lavinově přibývá vishingových podvodů na naše klienty a podobně jsou na tom i další české banky. Přečtěte si, co to vishing je a jak se mu ubránit.
Tipy a návody
V Duo Profitu máte výhodný úrok na spoření a ještě další šanci na zhodnocení peněz v investici. Je to skvělá příležitost, jak začít investovat.
Tipy a návody
Pravdou bohužel je, že někdy se poplatkům prostě vyhnout nejde, strhává si je sám provozovatel bankomatu. Přečtěte si, jak to funguje.
Tipy a návody
Jediným kliknutím splatit všechno, tedy dorovnat limit na kreditce. To jsme v internetovém bankovnictví neuměli, a teď už to umíme. Přečtěte si další novinky.
Tipy a návody
Pokud je vám do 36 let, u nás v ČSOB vám stačí mít jen 10 % vlastních zdrojů a na zbytek vám půjčíme. A ještě od nás získáte slevu z úrokové sazby až 0,6 % p.a.
Tipy a návody
Od 20. června vás při práci s internetovým bankovnictvím čeká po každé platbě zadávání přihlašovacího hesla. Jak se tomu vyhnout? Stáhněte si do mobilu aplikaci ČSOB Smart klíč.
Tipy a návody
Lidem v tísni, cvičitelům vodicích psů nebo třeba zničeným českým lesům teď můžete pomáhat pokaždé, když zaplatíte kartou. Po korunách, za to pravidelně. A hlavně jednoduše.
Tipy a návody
Jsou e-shopy, kde by s reklamací neuspěl ani Chuck Norris. Naštěstí možnost získat zpátky peníze existuje. V karetním světě je jednou z variant chargeback.
Bezpečnost
Jsou čím dál drzejší a prohnanější, a bohužel, daří se jim z lidí vylákat astronomické částky.
Tipy a návody
Jaké to je využívat ČSOB Drobné dlouhodobě, kolik se vám v nich protočí a jak funguje Turbo? Přečtěte si víc než roční zkušenost našeho kolegy.
Tipy a návody
Pojďte si s námi zavzpomínat na začátky a historii Smartbankingu ČSOB, která se začala psát už před 10 lety.
Tipy a návody
S ePINem máte jistotu, že kartou na internetu zaplatíte vždy a všude. Přečtěte si, co to ePIN je a proč byste si ho měli nastavit.
Tipy a návody
Investiční fond v kostce: vyberete si profesionálně namíchaný balík akcií, dluhopisů a dalších investičních nástrojů. Zajímá vás více? Čtěte dál.
Tipy a návody
Po hubených letech, kdy se úroky na spořicích účtech pohybovaly jen mírně nad nulou, přichází konečně oteplení Chystáte se začít spořit? Poradíme, který produkt vybrat.
Tipy a návody
Na většině míst si dnes vystačíte bez bankovek, karet i průkazek. Přečtěte si, proč už dnes není žádná katastrofa zapomenout peněženku doma.
Tipy a návody
V ČSOB platí, že pojištění odpovědnosti je standardní součástí každého cestovního pojištění. Jen si pohlídejte, abyste smlouvu měli po ruce i na sjezdovce.
Tipy a návody
U nás si zvládnete založit svou první investici v internetovém bankovnictví za pár minut. Fakt. Uvidíte, že to není o nic složitější než třeba nákup v e-shopu.
Tipy a návody
Máme pro vás máme hned tři jednoduché tipy, jak si užít Vánoce se vším všudy, a přitom zůstat ohleduplní k bližním a okolí.
Bezpečnost
Odpovíme hned na začátku: ano, placení mobilem a chytrými hodinkami s Apple Pay, Google Pay, Garmin Pay nebo Xiaomi Pay je dobře zabezpečené. Přečtěte si proč
Tipy a návody
Objevte 10 inovací, o kterých jsme si kdysi mohli nechat zdát a dnes je považujeme za "povinnou výbavu" moderních bankovních účtů.
Tipy a návody
Posvítili jsme si na kartu, opředenou mnoha často nespravedlivými předsudky. Jak je to s kreditkou doopravdy?
Tipy a návody
Od 26. října už internetové platby kartou ČSOB nestačí potvrzovat pouze SMS kódem. Abychom splnili pravidla nové evropské směrnice, zaplatíte online pouze s aplikací Smart klíč.
Tipy a návody
Kolik se dá maximálně vybrat z bankomatu? A vložit? Máme jasnou odpověď. Pojďme si ukázat, jak je to s vybíráním a vkládáním vyšších částek.
Tipy a návody
Kreditní a debetní karta na první pohled vypadají stejně. Zásadní rozdíly se skrývají „pod kapotou“. Pojďme se na ně podívat zblízka.
Tipy a návody
Náš účet ČSOB Plus Konto je zdarma a založíte si ho 100% online. A když je vám 18-30 let, dostanete i bonus 1 000 Kč a šanci vyhrát nový iPhone 13.
Tipy a návody
Založíte si kreditku a za pár minut už s ní vyrazíte na nákup. Jak je to možné? Klikněte a čtěte dál.
Bezpečnost
Má smysl mít v mobilu nainstalovaný antivir? Krátká odpověď: ano, i tak to má stále smysl. A jestli je vám krátká odpověď málo, přečtěte si náš článek.
Tipy a návody
Naklikat platbu na Slovensko i do dalších zemí v Evropě je otázka pár minut a za převod zaplatíte vždycky přesně pět korun, ať posíláte stovku nebo sto tisíc.
Tipy a návody
Debetní karta poslouží na výběry z bankomatu. A to je všechno. Na všechno ostatní se víc hodí kreditka. Sepsali jsme pro vás 5 tipů, jak kreditní kartu používat.
Tipy a návody
Různých kurzů máme v kurzovním lístku spoustu, vyznat se v nich ale není tak těžké, většinou vybíráte jen ze dvou. Které to jsou? Klikněte a čtěte dál.
Tipy a návody
Přečtěte si podrobný návod, jak si nastavit posílání důchodu na účet. Nebojte, je to snadné, a hlavně mnohem výhodnější než si pro peníze chodit na poštu.
Bezpečnost
Od června 2021 se s ČSOB Identitou, přihlásíte také do portálů dodavatelů energií, sázkových společností nebo do e-shopů.
Tipy a návody
Máme pro vás pět fakt silných argumentů, proč mít mobilní aplikaci DoKapsy od ČSOB, která je zdarma a pro všechny, nejen pro klienty ČSOB.
Tipy a návody
Založit si bankovní účet online je otázka minut, zvlášť s mobilní aplikací ČSOB Smart. Přečtěte si, jak jednoduché to je.
Tipy a návody
Vzpomenete si na své limity na své platební kartě? Jak často je měníte? A k čemu je to dobré? Pojďme si objasnit, jaké funkce vlastně limity na kartách mají.
Bezpečnost
U některých plateb najednou už není potřeba ověření Smart klíčem nebo SMS kódem, jak jste byli doposud zvyklí. Nebojte, není to chyba, řekneme vám proč.
Tipy a návody
Těžko hledat jednodušší způsob jak pro vás, tak i pro ty, co vám mají zaplatit. Přečtěte si, jak fungují a jak je používat.
Bezpečnost
Nová kombinace psychologické manipulace a zneužití vzdálené správy už stála několik našich klientů spoustu peněz. Přečtěte si, o co jde, ať nenaletíte taky.
Tipy a návody
Tak to prostě je: s internetovým bankovnictvím jde všechno MNOHEM líp, když k němu máte mobilní aplikaci Smart klíč. Objevte, k čemu všemu je dobrá.
Tipy a návody
Co s hromadou mincí, jakmile naplníte prasátko? Zajděte do banky nebo na poštu a vložte si je zdarma na účet. Přečtěte si, jak na to.
Tipy a návody
Náš kolega Petr patřil mezi ty, kteří si ČSOB Drobné sjednali, hned jak jsme je spustili. Přečtěte si jeho dojmy z prvního čtvrt roku používání i kolik už nastřádal.
Tipy a návody
Ježíšek se pochlapil a přinesl vám nový mobil? Máme pro vás 5 zásad, jak ho zabezpečit před hackery. Jak iPhone, tak Android. Schválně, znáte je všechny?
Bezpečnost
Když budeme znát triky online šejdířů, existuje dobrá šance, že se nám v hlavě včas rozbliká varovná kontrolka. Čtěte dál a poznejte ty nejčastější finty.
Tipy a návody
Je až trochu děsivé, co všechno o nás internetové obchody vědí, jak tyto informace získávají a využívají. Pojďme se jim podívat pod pokličku.
Tipy a návody
Než začnete používat novou kartu, je potřeba ji aktivovat. Pojďme se podívat na to, co to aktivace karty vlastně je a jakými všemi způsoby se dá provést.
Bezpečnost
Přečtěte si o třech nejčastějších online podvodech, kterými se zločinci snaží dostat online k cizím penězům.
Bezpečnost
Sedět doma u počítače neznamená být v bezpečí. Naštěstí se ale proti online rizikům dá pojistit. Přečtěte si, jak to funguje.
Tipy a návody
Může se stát, že peníze omylem pošlete jinam, než jste chtěli. Pojďme se podívat na to, jak takovou chybu co nejsnadněji napravit.
Bezpečnost
Přečtěte si odpovědi na pět nejčastějších otázek, které s podpisovým vzorem souvisejí.
Bezpečnost
Nedůvěra vůči bankovnictví v mobilu je pochopitelná, ale neopodstatněná. Za bezpečnost našeho Smartbankingu dáme ruku do ohně. Přečtěte si proč.
Bezpečnost
Je bezpečné svěřit dětem účet s kartou? My jsme se tomu důkladně podívali na zoubek a máme pro vás 7 důvodů, proč jsou dětské účty docela dobrý nápad.
Bezpečnost
I na ty nejočividnější e-mailové podvody nakonec někdo naletí. Byla by škoda, kdybyste to byli vy. Vybrali jsme vodítka, podle kterých falešné e-maily odhalit.
Tipy a návody
Ztratit mobil je průšvih. Nejde jen o přístroj, ale i o citlivá data a peníze ve Smartbankingu nebo Apple Pay. Přečtěte si, co dělat a jak mobil zase rychle najít.
Tipy a návody
Nedávejte si pořád ta samá hesla jen proto, abyste je nezapomněli. Přečtěte si, co to správce hesel vlastně je, jak funguje a proč je bezpečné ho používat.
Tipy a návody
Přečtěte si, jak blokování karty funguje, jak se liší dočasná a trvalá blokace a jak mít jistotu, že se ani daleko od domova neocitnete bez peněz.
Tipy a návody
Co kdyby vám informace o pohybech na účtu chodily e-mailem nebo rovnou na mobil? Nemusíte nikde nic kontrolovat, všechno víte hned.

Tipy a návody

Tipy a návody
Převádět peníze mezi běžným účtem, sporákem a kreditkou je ve Smartu ještě snazší. Objevte s námi všechny novinky.
Tipy a návody
Vyplatí se staré topení nahradit plynovým kotlem nebo tepelným čerpadlem? Přečtěte si, jak zjistit, kterou technologii si vybrat.
Tipy a návody
Penzijní spoření je super, ještě lepší je ale doplnit ho i o jiné investiční produkty, třeba nový DIP. V našem rozhovoru to říká analytička Petra Hlávková.
Tipy a návody
Pokud chcete začít investovat, ale bojíte se náročného papírování, vysokých poplatků a složitého ovládání, přečtěte si recenzi ČSOB Drobné.
Tipy a návody
Kdykoli to jde, platby ze Smartu se nově posílají jako okamžité. V našem mobilním bankovnictví ale máme i dalších 11 novinek.
Tipy a triky
Skoro to nejhorší, co při rekonstrukci můžete udělat, je postupovat „hurá stylem“. Pak hrozí, že se vám práce zbytečně protáhne a všechno prodraží.
Tipy a triky
Ne každý ví, že vedle státní podpory má stavební spoření ještě jednu velkou výhodu: možnost získat výhodný úvěr na rekonstrukci nebo i nové bydlení.
Tipy a návody
Přečtěte si všechno o nových Platbách na kontakt, ať posíláte peníze tak jednoduše jako SMS. Provedeme vás nastavením a ukážeme, jak fungují.
Tipy a návody
Vyzkoušejte nové Bleskové přihlášení Smart klíčem – jen naskenujete do mobilu QR kód a dáte na to palec. Máme ale i další novinky, koukněte.
Tipy a návody
Neplaťte za energie, které vyletí okny ven. S větráním rekuperací zůstává teplo v domě s účinností až 90 %.
Tipy a návody
Mobilní bankovnictví ČSOB Smart na konci září přichází s aktualizací, na kterou stojí za to se těšit. Objevte s námi, co všechno se změnilo.
Tipy a návody
Pokud berete úsporu energií ve vašem domě vážně, měli byste si dávat pozor na tepelné mosty. Přečtěte si, co to vlastně je a jak jim zatnout tipec.
Tipy a návody
Topit Pánubohu do oken se nevyplácí. Podívali jsme se s odborníky z Centra pasivního domu na to, jak ušetřit a dopřát si skutečný teplotní komfort v zimě i v létě.
Tipy a návody
Aby bylo vaše bydlení co nejvíc úsporné a dobře se vám v něm žilo, přizpůsobte ho místním podmínkám – včetně orientace podle světových stran.
Tipy a návody
Než se naši ajťáci rozprchnou na dovolené, připravili pro vás ještě pár pěkných zlepšováků v internetovém a mobilním bankovnictví. Koukněte na ně!
Tipy a návody
Už 5 let před důchodem můžete zvolnit v práci, nebo dokonce přestat pracovat úplně. Peníze na živobytí vám zajistí předdůchod. Přečtěte si, co to přesně je a jak funguje.
Tipy a návody
Poslat na splátku kreditky přesně tolik, kolik chcete. To je teď ve Smartu ještě jednodušší. Pojďte se podívat, jak to funguje.
Tipy a návody
Ve Smartu, v internetovém bankovnictví a ČSOB Identitě jsme spustili funkce, na které jste možná už dlouho čekali. Podívejte, co pro vás máme v digitálním světě nového…
Tipy a návody
V zahraničí se u bankomatu a při placení kartou často setkáte s nabídkou zaúčtování v korunách známou jako DCC. Většinou se nevyplatí, někdy ale ano. Přečtěte si proč.
Tipy a návody
Když svou kartu ztratíte nebo vám jim ukradnou, co nejdřív ji trvale zablokujte. Nemusíte nikam volat: trvalou blokaci i vydání nové karty odteď vyřídíte ve Smartu.
Tipy a návody
V internetovém bankovnictví i v aplikaci ČSOB Smart spouštíme fulltextové vyhledávání. Přečtěte si, co umí už teď a co všechno připravujeme.
Tipy a návody
Průměrný Čech má ročně na svědomí 7 tun emisí CO₂. A co vy, jste pod průměrem nebo nad? Schválně, spočítejte si v naší online kalkulačce uhlíkové stopy.
Tipy a návody
Kdo říkal, že šetřit energiemi znamená mrznout a nemýt se? Když víte, jak na to, úspory vaši domácí pohodu nijak zvlášť neomezí.
Tipy a návody
Než mít úspory na jedné hromadě, to si je radši roztřiďte do spořicích obálek, které nově najdete v internetovém bankovnictví i v aplikaci ČSOB Smart.
Tipy a návody
Na trase k vlastnímu bydlení nás od první schůzky až do poslední splátky čeká 10 zastávek, krátkých a srozumitelných. Pojďte s námi, vyrážíme právě teď.
Tipy a návody
Opisovat při placení na internetu 16 čísel z platební karty? Na počítači otrava, na mobilu noční můra. Naštěstí to ale jde i jinak, třeba s Click to Pay, Google Pay a Apple Pay.
Tipy a návody
Na cestu, domů nebo kamkoli jinam jsme se k vám přidali už  100x s podcastem Buďte v obraze. Poslechněte si to nejlepší, co jsme za 2 roky nahráli.
Tipy a návody
Když sháníte bydlení, energetický štítek neboli průkaz energetické náročnosti budovy (PENB) by vás měl zajímat. Přečtěte si, co to je a proč je tak užitečný.
Tipy a návody
V Duo Profitu máte výhodný úrok na spoření a ještě další šanci na zhodnocení peněz v investici. Je to skvělá příležitost, jak začít investovat.
Tipy a návody
Pravdou bohužel je, že někdy se poplatkům prostě vyhnout nejde, strhává si je sám provozovatel bankomatu. Přečtěte si, jak to funguje.
Tipy a návody
Jediným kliknutím splatit všechno, tedy dorovnat limit na kreditce. To jsme v internetovém bankovnictví neuměli, a teď už to umíme. Přečtěte si další novinky.
Tipy a návody
Pokud je vám do 36 let, u nás v ČSOB vám stačí mít jen 10 % vlastních zdrojů a na zbytek vám půjčíme. A ještě od nás získáte slevu z úrokové sazby až 0,6 % p.a.
Tipy a návody
Od 20. června vás při práci s internetovým bankovnictvím čeká po každé platbě zadávání přihlašovacího hesla. Jak se tomu vyhnout? Stáhněte si do mobilu aplikaci ČSOB Smart klíč.
Tipy a návody
Lidem v tísni, cvičitelům vodicích psů nebo třeba zničeným českým lesům teď můžete pomáhat pokaždé, když zaplatíte kartou. Po korunách, za to pravidelně. A hlavně jednoduše.
Tipy a návody
Jsou e-shopy, kde by s reklamací neuspěl ani Chuck Norris. Naštěstí možnost získat zpátky peníze existuje. V karetním světě je jednou z variant chargeback.
Tipy a návody
Jaké to je využívat ČSOB Drobné dlouhodobě, kolik se vám v nich protočí a jak funguje Turbo? Přečtěte si víc než roční zkušenost našeho kolegy.
Tipy a návody
Pojďte si s námi zavzpomínat na začátky a historii Smartbankingu ČSOB, která se začala psát už před 10 lety.
Tipy a návody
S ePINem máte jistotu, že kartou na internetu zaplatíte vždy a všude. Přečtěte si, co to ePIN je a proč byste si ho měli nastavit.
Tipy a návody
Investiční fond v kostce: vyberete si profesionálně namíchaný balík akcií, dluhopisů a dalších investičních nástrojů. Zajímá vás více? Čtěte dál.
Tipy a návody
Po hubených letech, kdy se úroky na spořicích účtech pohybovaly jen mírně nad nulou, přichází konečně oteplení Chystáte se začít spořit? Poradíme, který produkt vybrat.
Tipy a návody
Na většině míst si dnes vystačíte bez bankovek, karet i průkazek. Přečtěte si, proč už dnes není žádná katastrofa zapomenout peněženku doma.
Tipy a návody
V ČSOB platí, že pojištění odpovědnosti je standardní součástí každého cestovního pojištění. Jen si pohlídejte, abyste smlouvu měli po ruce i na sjezdovce.
Tipy a návody
U nás si zvládnete založit svou první investici v internetovém bankovnictví za pár minut. Fakt. Uvidíte, že to není o nic složitější než třeba nákup v e-shopu.
Tipy a návody
Máme pro vás máme hned tři jednoduché tipy, jak si užít Vánoce se vším všudy, a přitom zůstat ohleduplní k bližním a okolí.
Tipy a návody
Objevte 10 inovací, o kterých jsme si kdysi mohli nechat zdát a dnes je považujeme za "povinnou výbavu" moderních bankovních účtů.
Tipy a návody
Posvítili jsme si na kartu, opředenou mnoha často nespravedlivými předsudky. Jak je to s kreditkou doopravdy?
Tipy a návody
Od 26. října už internetové platby kartou ČSOB nestačí potvrzovat pouze SMS kódem. Abychom splnili pravidla nové evropské směrnice, zaplatíte online pouze s aplikací Smart klíč.
Tipy a návody
Kolik se dá maximálně vybrat z bankomatu? A vložit? Máme jasnou odpověď. Pojďme si ukázat, jak je to s vybíráním a vkládáním vyšších částek.
Tipy a návody
Kreditní a debetní karta na první pohled vypadají stejně. Zásadní rozdíly se skrývají „pod kapotou“. Pojďme se na ně podívat zblízka.
Tipy a návody
Náš účet ČSOB Plus Konto je zdarma a založíte si ho 100% online. A když je vám 18-30 let, dostanete i bonus 1 000 Kč a šanci vyhrát nový iPhone 13.
Tipy a návody
Založíte si kreditku a za pár minut už s ní vyrazíte na nákup. Jak je to možné? Klikněte a čtěte dál.
Tipy a návody
Naklikat platbu na Slovensko i do dalších zemí v Evropě je otázka pár minut a za převod zaplatíte vždycky přesně pět korun, ať posíláte stovku nebo sto tisíc.
Tipy a návody
Debetní karta poslouží na výběry z bankomatu. A to je všechno. Na všechno ostatní se víc hodí kreditka. Sepsali jsme pro vás 5 tipů, jak kreditní kartu používat.
Tipy a návody
Různých kurzů máme v kurzovním lístku spoustu, vyznat se v nich ale není tak těžké, většinou vybíráte jen ze dvou. Které to jsou? Klikněte a čtěte dál.
Tipy a návody
Přečtěte si podrobný návod, jak si nastavit posílání důchodu na účet. Nebojte, je to snadné, a hlavně mnohem výhodnější než si pro peníze chodit na poštu.
Tipy a návody
Máme pro vás pět fakt silných argumentů, proč mít mobilní aplikaci DoKapsy od ČSOB, která je zdarma a pro všechny, nejen pro klienty ČSOB.
Tipy a návody
Založit si bankovní účet online je otázka minut, zvlášť s mobilní aplikací ČSOB Smart. Přečtěte si, jak jednoduché to je.
Tipy a návody
Vzpomenete si na své limity na své platební kartě? Jak často je měníte? A k čemu je to dobré? Pojďme si objasnit, jaké funkce vlastně limity na kartách mají.
Tipy a návody
Těžko hledat jednodušší způsob jak pro vás, tak i pro ty, co vám mají zaplatit. Přečtěte si, jak fungují a jak je používat.
Tipy a návody
Tak to prostě je: s internetovým bankovnictvím jde všechno MNOHEM líp, když k němu máte mobilní aplikaci Smart klíč. Objevte, k čemu všemu je dobrá.
Tipy a návody
Co s hromadou mincí, jakmile naplníte prasátko? Zajděte do banky nebo na poštu a vložte si je zdarma na účet. Přečtěte si, jak na to.
Tipy a návody
Náš kolega Petr patřil mezi ty, kteří si ČSOB Drobné sjednali, hned jak jsme je spustili. Přečtěte si jeho dojmy z prvního čtvrt roku používání i kolik už nastřádal.
Tipy a návody
Ježíšek se pochlapil a přinesl vám nový mobil? Máme pro vás 5 zásad, jak ho zabezpečit před hackery. Jak iPhone, tak Android. Schválně, znáte je všechny?
Tipy a návody
Je až trochu děsivé, co všechno o nás internetové obchody vědí, jak tyto informace získávají a využívají. Pojďme se jim podívat pod pokličku.
Tipy a návody
Než začnete používat novou kartu, je potřeba ji aktivovat. Pojďme se podívat na to, co to aktivace karty vlastně je a jakými všemi způsoby se dá provést.
Tipy a návody
Může se stát, že peníze omylem pošlete jinam, než jste chtěli. Pojďme se podívat na to, jak takovou chybu co nejsnadněji napravit.
Tipy a návody
Ztratit mobil je průšvih. Nejde jen o přístroj, ale i o citlivá data a peníze ve Smartbankingu nebo Apple Pay. Přečtěte si, co dělat a jak mobil zase rychle najít.
Tipy a návody
Nedávejte si pořád ta samá hesla jen proto, abyste je nezapomněli. Přečtěte si, co to správce hesel vlastně je, jak funguje a proč je bezpečné ho používat.
Tipy a návody
Přečtěte si, jak blokování karty funguje, jak se liší dočasná a trvalá blokace a jak mít jistotu, že se ani daleko od domova neocitnete bez peněz.
Tipy a návody
Co kdyby vám informace o pohybech na účtu chodily e-mailem nebo rovnou na mobil? Nemusíte nikde nic kontrolovat, všechno víte hned.

Bezpečnost

Bezpečnost
Vysokou kvalitu na asijských e-shopech asi při těch cenách čeká málokdo. Aspoň trocha ochrany soukromí by ale neškodila.
Bezpečnost
Díky službě ČSOB ID se přihlašovacími údaji, které používáte u nás v bance, naprosto bezpečně dostanete třeba na Portál občana nebo ke své objednávce na e-shopu.
Bezpečnost
Nejpodlejším fíglem z repertoáru podvodníků s internetovými investicemi je zneužívání programů AnyDesk a TeamViewer pro vzdálenou správu počítače.
Bezpečnost
Máte podezření, že vám někdo přes internet napadl účet, nebo se o to právě pokouší? Okamžitě volejte Hlášení internetových podvodů +420 499 900 010.
Bezpečnost
Nedá se svítit. K našemu mobilnímu bankovnictví ČSOB Smart potřebujete ještě druhou Smart aplikaci: ČSOB Smart klíč.
Bezpečnost
Ani se nenadějete a internetoví podvodníci vám teď před Vánoci klidně vlezou až do internetového bankovnictví. Jak se jim bránit v předvánočním nákupním shonu?
Bezpečnost
Následujících 5 hrozeb řádí v posledních měsících na internetu jako černá ruka. Když budete vědět, kde a jak internetoví zloději útočí, ubráníte se mnohem snáz.
Bezpečnost
Nedá se svítit. K našemu mobilnímu bankovnictví ČSOB Smart potřebujete ještě druhou Smart aplikaci: ČSOB Smart klíč.
Bezpečnost
V chytrém mobilu máme uložené fotky, konverzace s našimi blízkými, přihlašujeme se s nimi do banky... Představíme vám pár easy triků, jak mít svůj mobil v bezpečí.
Bezpečnost
Od roku 2020 lavinově přibývá vishingových podvodů na naše klienty a podobně jsou na tom i další české banky. Přečtěte si, co to vishing je a jak se mu ubránit.
Bezpečnost
Když vám nečekaně přijde SMS od někoho blízkého s odkazem na hlasovou zprávu, buďte ostražití. Místo hlasovky v ní může být Flubot – podvodná aplikace.
Bezpečnost
Jsou čím dál drzejší a prohnanější, a bohužel, daří se jim z lidí vylákat astronomické částky.
Bezpečnost
Odpovíme hned na začátku: ano, placení mobilem a chytrými hodinkami s Apple Pay, Google Pay, Garmin Pay nebo Xiaomi Pay je dobře zabezpečené. Přečtěte si proč
Bezpečnost
Má smysl mít v mobilu nainstalovaný antivir? Krátká odpověď: ano, i tak to má stále smysl. A jestli je vám krátká odpověď málo, přečtěte si náš článek.
Bezpečnost
Od června 2021 se s ČSOB Identitou, přihlásíte také do portálů dodavatelů energií, sázkových společností nebo do e-shopů.
Bezpečnost
U některých plateb najednou už není potřeba ověření Smart klíčem nebo SMS kódem, jak jste byli doposud zvyklí. Nebojte, není to chyba, řekneme vám proč.
Bezpečnost
Nová kombinace psychologické manipulace a zneužití vzdálené správy už stála několik našich klientů spoustu peněz. Přečtěte si, o co jde, ať nenaletíte taky.
Bezpečnost
Když budeme znát triky online šejdířů, existuje dobrá šance, že se nám v hlavě včas rozbliká varovná kontrolka. Čtěte dál a poznejte ty nejčastější finty.
Bezpečnost
Přečtěte si o třech nejčastějších online podvodech, kterými se zločinci snaží dostat online k cizím penězům.
Bezpečnost
Sedět doma u počítače neznamená být v bezpečí. Naštěstí se ale proti online rizikům dá pojistit. Přečtěte si, jak to funguje.
Bezpečnost
Přečtěte si odpovědi na pět nejčastějších otázek, které s podpisovým vzorem souvisejí.
Bezpečnost
Nedůvěra vůči bankovnictví v mobilu je pochopitelná, ale neopodstatněná. Za bezpečnost našeho Smartbankingu dáme ruku do ohně. Přečtěte si proč.
Bezpečnost
Je bezpečné svěřit dětem účet s kartou? My jsme se tomu důkladně podívali na zoubek a máme pro vás 7 důvodů, proč jsou dětské účty docela dobrý nápad.
Bezpečnost
I na ty nejočividnější e-mailové podvody nakonec někdo naletí. Byla by škoda, kdybyste to byli vy. Vybrali jsme vodítka, podle kterých falešné e-maily odhalit.