Okamžité platby mají ve Smartu přednost

Okamžité platby mají ve Smartu přednost

Kdykoli to jde, platby ze Smartu se nově posílají jako okamžité. Už nemusíte nic zaklikávat, by peníze dorazily stejně rychle jako SMSky. V našem mobilním bankovnictví ale máme i dalších 11 novinek. Tady jsou.

02/2024

Není to tak dávno, co jsme museli čekat i několik dní, než naše platba dorazila do cíle. Okamžité platby, které přišly v roce 2019, to změnily. Už žádné čekání do druhého dne nebo na začátek pracovního týdne. Peníze nikde nevisí, mezi účty přeletí doslova za pár sekund.

Ve Smartu máme okamžité platby od jejich vzniku. Od února 2024 už je ale nemusíte extra zaklikávat. Jsou přednastavené, pokud jsou splněné základní podmínky (máte Plus Konto, Poštovní účet nebo Premium konto a adresát okamžité platby přijímá).

Dalších 11 novinek ve Smartu:

  1. Výběr fondů ČSOB Drobné – V nastavení služby ČSOB Drobné máte odteď na výběr, ve kterém investičním fondu se budou vaše odložené peníze zhodnocovat.
  2. Vylepšená historie plateb – Ještě lépe se zorientujete v pohybech, kde jsme zvýraznili příjemce a odesílatele plateb. Historii zároveň máte roztříděnou podle měsíců.
  3. Rychlé fulltextové volby – Do vyhledávání v platbách jsme přidali rychlé volby, podle toho, co nejčastěji hledáte. Například „tento měsíc“, nebo „výběry z bankomatů“.
  4. Na úřad online – V sekci „Může se vám hodit“ přibyla ikona „Úřady online“. Přesměruje vás do portálů státní správy (např. Portál občana nebo Datové schránky).
  5. Rychlejší nastavení ČSOB Identity – V Menu > Můj profil zvolte „Spravovat ČSOB ID“ a do portálu ČSOB Identity se prokliknete bez přihlašování.
  6. Změna limitů na Smart klíči – V Menu > Nastavení > Nastavení limitů si nastavíte denní limit pro ověřovací aplikaci Smart klíč.
  7. Zrušení čekající platby – U čekajících plateb je nově možnost „Zrušit čekající platbu“. Třeba pro případ, že si placení rozmyslíte.
  8. Dlouhodobý investiční produkt (DIP) – Přemýšlíte, jak se zajistit na stáří? Domluvte si přes Smart schůzku se specialistou a ptejte se na novinku jménem DIP.
  9. Hlášení internetových podvodů – Tlačítko v Menu > Kontakty > Hlášení internetových hovorů > Zavolejte mi využijte, kdykoli máte podezření, že se vás pokoušejí okrást Volač s Klikačem.
  10. Přehled o Spořicím účtu – V Menu > Může se vám hodit > Lepší úrok na spoření zjistíte, jestli už máte za tento měsíc splněné podmínky pro vylepšenou sazbu.
  11. Doporuč Smart – Naše služby i Smart rozhodně stojí za doporučení. Pokud souhlasíte, sdílejte své nadšení přes Menu > ČSOB Smart > Doporučit ČSOB.

Mimochodem, na konci roku 2023 jsme spustili platbu na kontakt. Lidem, které máte uložené v telefonním seznamu, pošlete peníze, i když neznáte jejich číslo účtu.

Přečtěte si také

Tipy a návody
Od 26. října už internetové platby kartou ČSOB nestačí potvrzovat pouze SMS kódem. Abychom splnili pravidla nové evropské směrnice, zaplatíte online pouze s aplikací Smart klíč.
Tipy a návody
Co s hromadou mincí, jakmile naplníte prasátko? Zajděte do banky nebo na poštu a vložte si je zdarma na účet. Přečtěte si, jak na to.
Tipy a návody
Vzpomenete si na své limity na své platební kartě? Jak často je měníte? A k čemu je to dobré? Pojďme si objasnit, jaké funkce vlastně limity na kartách mají.