Podzimní sklizeň: QR přihlašování a další šťavnaté novinky

Podzimní sklizeň: QR přihlašování a další šťavnaté novinky

Žádné uživatelské jméno ani heslo. Do internetového bankovnictví se nově přihlásíte rychleji a pohodlněji než doteď, a přitom stále bezpečně. Schválně, vyzkoušejte nové Bleskové přihlášení Smart klíčem – jen naskenujete do mobilu QR kód a dáte na to palec. A máme ale i další novinky, koukněte.

Bleskové přihlášení do internetového bankovnictví: QR kód místo hesla

V internetovém bankovnictví máte nově na výběr ze 2 možností, jak se přihlásit. Klasické přihlašování se zadáváním uživatelského jména a hesla zůstává. Pod ním ale přibyla nová dlaždice „Bleskové přihlášení Smart klíčem“. Pokud jste si ji ještě nevšimli nebo neměli odvahu ji prubnout, správný čas nastal právě teď:

  1. Foťákem v mobilu namiřte na QR kód
  2. Mobil vás přesměruje do aplikace ČSOB Smart klíč
  3. Potvrďte přihlášení a jste vevnitř

To byl fofr, viďte. Kromě rychlosti je na bleskovém přihlášení skvělé i to, že je maximálně bezpečné. Celé totiž probíhá přes aplikaci Smart klíč, za jejíž odolnost dáme ruku do ohně.

Další novinky v internetovém bankovnictví:

  • V blokacích vám nově ukazujeme i zeleně označené „Platby od obchodníka“. Jde o peníze například z e-shopu, který vám vrací platbu za reklamované zboží.
  • Zpřehlednili jsme sjednávání penzijního spoření online. Místo dosavadních 7 předsmluvních dokumentů jsou nově jen 3.
  • Do online formuláře pro sjednání životního pojištění nově předvyplníme údaje o vás. Nemusíte je tak vypisovat znovu.

Brzy spustíme platby na kontakt:

Poslat někomu peníze bude ještě jednodušší než dřív. Ve Smartu zanedlouho spustíme platby na kontakt, se kterými se obejdete bez shánění a přepisování čísla účtu. Vystačíte si s číslem na mobil.

Co nového v ČSOB Smart

  • V pohybech neboli v historii plateb můžete listovat téměř donekonečna. Pamatujeme si všechny platby 5 let dozadu.
  • Také ve Smartu vám v blokacích ukážeme „Platby od obchodníka“ označené zeleně. Kromě vratky z e-shopů může jít také třeba o vrácenou zálohu.
  • QR platby ve Smartu si poradí i se SEPA platbami v eurech. Pro načtení klikněte na „QR platba“, pro vytvoření „Zaplať mi“ a záložku „SEPA“.
  • Vybrat platební QR kód z galerie (uložené fotky) nově umějí obě verze naší aplikace. Pro Android i pro iPhone.
  • Stejně jako v internetovém bankovnictví, i ve Smartu nově dotahujeme do formuláře pro sjednání životního pojištění potřebné údaje, které o vás známe.

Mimochodem, už zkraje podzimu jsme představili i velké vylepšení Smartu. Podívejte se, jak vypadá přepracovaná úvodní stránka, zrychlené QR platby nebo spodní menu.

 

11/2023

 

Přečtěte si také

Tipy a návody
Od 26. října už internetové platby kartou ČSOB nestačí potvrzovat pouze SMS kódem. Abychom splnili pravidla nové evropské směrnice, zaplatíte online pouze s aplikací Smart klíč.
Tipy a návody
Co s hromadou mincí, jakmile naplníte prasátko? Zajděte do banky nebo na poštu a vložte si je zdarma na účet. Přečtěte si, jak na to.
Tipy a návody
Vzpomenete si na své limity na své platební kartě? Jak často je měníte? A k čemu je to dobré? Pojďme si objasnit, jaké funkce vlastně limity na kartách mají.