Mějte přehled nonstop díky informačním SMS a e-mailům

08/2019

„Není nic staršího než včerejší noviny,“ říkal Karel Čapek. A tenhle článek je starý už víc než rok. Tak pozor, některé věci už nemusí platit. Možná raději mrkněte na aktuální články.

Co kdyby vám informace o pohybech na účtu chodily e-mailem nebo rovnou na mobil? Nemusíte nikde nic kontrolovat, všechno víte hned. Třeba to, že vám už přišla výplata. Nebo když někdo cizí zneužije na internetu vaší kartu.

Jednoduše si nastavte, co, kdy a jak má chodit

  • Zvolte si, zda chcete dostávat oznámení e-mailem nebo SMSkou
  • Nechte si posílat pouze to, co vás zajímá: platby až od konkrétní částky, jen zahraniční nebo jen neprovedené platby
  • Upozorníme vás i na blížící se konec platnosti platebních karet, na průběh nákupu investic atd.
Službu Moje info si nastavíte ve svém internetovém bankovnictví (Menu > Nastavení > Moje info).

Bezpečnost především

SMS a e-maily z Moje info obsahují citlivé informace (číslo účtu, částku, popisy transakcí). Proto vždy zadávejte pouze takovou e-mailovou adresu a telefonní číslo, ke kterým máte přístup pouze vy.

Počítač nebo mobil, kam vám Moje info bude chodit, si také zabezpečte proti neoprávněnému vstupu.

Přečtěte si také

Tipy a návody
Od 26. října už internetové platby kartou ČSOB nestačí potvrzovat pouze SMS kódem. Abychom splnili pravidla nové evropské směrnice, zaplatíte online pouze s aplikací Smart klíč.
Tipy a návody
Co s hromadou mincí, jakmile naplníte prasátko? Zajděte do banky nebo na poštu a vložte si je zdarma na účet. Přečtěte si, jak na to.
Tipy a návody
Vzpomenete si na své limity na své platební kartě? Jak často je měníte? A k čemu je to dobré? Pojďme si objasnit, jaké funkce vlastně limity na kartách mají.