DIGI novinky: Spořicí obálky jsou tady

DIGI novinky: Spořicí obálky jsou tady

Než mít úspory hala bala na jedné hromadě, to si je radši roztřiďte do spořicích obálek. Jedna obálka na dovolenou, druhá na auto, třetí na železnou rezervu… Spořicí obálky už najdete jak v internetovém bankovnictví, tak v ČSOB Smart. A máme i pár dalších novinek.

11/2022

„Není nic staršího než včerejší noviny,“ říkal Karel Čapek. A tenhle článek je starý už víc než rok. Tak pozor, některé věci už nemusí platit. Možná raději mrkněte na aktuální články.

Co to jsou spořicí obálky a jak fungují

Je to jako mít místo jednoho třeba i 10 na chlup stejných spořicích účtů, které si můžete zakládat a rušit podle nálady. Spořicí obálky, nová funkce našich spořicích účtů, vám pomůže roztřídit si úspory a mít o nich lepší přehled (úročení zůstává stejné, na to spořicí obálky nemají vliv).

Představte si třeba, že si šetříte na dovolenou v Thajsku. Založíte si spořicí obálku „Exotická dovolená“ a z každé výplaty si do ní pošlete pár tisíc. Tak dlouho, než naspoříte cílovou částku, třeba 80 000 Kč. Jakmile máte obálku plnou, začnete šetřit na něco dalšího. A až přijde faktura od cestovky, zaplatíte ji přímo z obálky a pak obálku smažete, nebo začnete šetřit na příští dovolenou.

Obálky vám pomůžou s finančním plánováním. Svou vlastní obálku může mít každý větší výdaj, se kterým počítáte dopředu a nemáte na něj nastavený trvalý příkaz nebo inkaso. Třeba na roční pojistné na auto a domácnost, dětské kroužky, vánoční dárky, apod. Takže už se vám nebude stávat, že vám nezbydou peníze na důležité věci.

Spořicí obálky najdete jak ve „velkém“ internetovém bankovnictví na počítači, tak v mobilní aplikaci ČSOB Smart. Vyzkoušejte si klidně ještě dnes.

ČSOB Smart už se neobejde bez Smart klíče

Od nového roku potřebujete k našemu mobilnímu bankovnictví ČSOB Smart ještě druhou aplikaci: ČSOB Smart klíč. Dosud jste se bez ní ještě mohli obejít a opisovat místo toho SMSky. Ty ale od ledna 2023 končí, protože nesplňují čím dál vyšší bezpečnostní nároky.

Další vychytávky v našich aplikacích a portálech:

  • Kvůli reklamacím plateb nebo třeba vkladů a výběrů z bankomatu nemusíte volat infolinku, ve Smartu najdete reklamační formulář
  • Ze Smartu se do penzijního portálu dostanete rovnou, bez dalšího ověřování
  • Přidání karty do Google Pay přes ČSOB Smart je ještě bezpečnější (ověřuje se Smart klíč). Do věrnostního programu Svět odměn se přihlásíte jednoduše ČSOB Identitou

Mimochodem, už jste vyzkoušeli platební metodu Click to Pay? Určitě ji vyzkoušejte, pokud vás při platbách na internetu už nebaví opisovat do platebních bran všechny údaje z karty.

Přečtěte si také

Tipy a návody
Od 26. října už internetové platby kartou ČSOB nestačí potvrzovat pouze SMS kódem. Abychom splnili pravidla nové evropské směrnice, zaplatíte online pouze s aplikací Smart klíč.
Tipy a návody
Co s hromadou mincí, jakmile naplníte prasátko? Zajděte do banky nebo na poštu a vložte si je zdarma na účet. Přečtěte si, jak na to.
Tipy a návody
Vzpomenete si na své limity na své platební kartě? Jak často je měníte? A k čemu je to dobré? Pojďme si objasnit, jaké funkce vlastně limity na kartách mají.