Vaše ČSOB Identita je univerzální klíč do online světa

06/2021

„Není nic staršího než včerejší noviny,“ říkal Karel Čapek. A tenhle článek je starý už víc než rok. Tak pozor, některé věci už nemusí platit. Možná raději mrkněte na aktuální články.

Od června 2021 se s ČSOB Identitou, novými přihlašovacími údaji do našeho internetového bankovnictví, přihlásíte také do portálů dodavatelů energií, sázkových společností nebo do e-shopů. Zařizování věcí na internetu je tak zase o něco pohodlnější a bezpečnější.

Co je ČSOB Identita: Letos od května do listopadu naši klienti postupně získávají ČSOB Identitu. Nové přihlašovací údaje, které slouží k ověření totožnosti jak v internetovém a mobilním bankovnictví, tak i ve státních a soukromých portálech.

ČSOB Identita, kterou už používá víc než čtvrt milionu našich klientů, od června poslouží také k přihlášení k online službám zapojeným do BankID (platformy pro ověřování totožnosti u soukromých společností). Rychleji se přihlásíte třeba do e-shopů, sázkovek nebo klientských zón energetických, pojišťovacích, technologických, finančních, zdravotnických a dalších společností.

TIP: S ČSOB Identitou se přihlásíte i do státních portálů. Nově také do Očkovacího portálu občana. Snadno si tak vyřídíte potvrzení o absolvovaném testu nebo očkování na covid 19.

Pražská plynárenská, ČEZ a další přibývají…

Zájem o zapojení do bankovní identity je mezi firmami obrovský. K dosavadním 11 společnostem brzy přibydou další, BankID jedná s víc než 100 zájemci. Přiblížíme se tak technologicky vyspělým zemím. Například v Norsku bankovní identitu využívá až 900 firem a průměrný občan službu použije 200× ročně.

Proč se do internetových portálů přihlašovat s ČSOB Identitou

  • Je to rychlé a pohodlné: Např. u sázkových společností nemusíte kvůli ověření věku skenovat občanku nebo chodit na pobočku. Místo toho si vystačíte se zadáním jména a hesla z vaší ČSOB Identity + potvrzení Smart klíčem.
  • Máte pořádek ve svých heslech: S ČSOB Identitu si nemusíte vytvářet a pamatovat milion hesel pro každou službu zvlášť, což ani není v lidských silách. Ve svém portálu ČSOB Identity si navíc kdykoli zkontrolujte, kdy jste se kam přihlašovali.
  • Vaše osobní údaje jsou v bezpečí: Číslo občanky, rodné číslo, e-mail nebo telefon jsou uložené v systémech banky, ČSOB Identita je jen předává ostatním portálům. A to výhradně s vaším souhlasem, který navíc můžete kdykoli zase odvolat.

Jak se přihlásit s bankovní identitou jako klient ČSOB

  • Pro jistotu si v portálu ČSOB identity zkontrolujte, že máte zapnutou službu ČSOB eID (má vlastní dlaždici na hlavní straně).
  • U společností, které tuto volbu nabízejí, zvolte přihlášení Bankovní identitou (hledejte logo BankID) a pak ČSOB Identitou.
  • Zadáte přihlašovací údaje na našich zabezpečených stránkách, potvrdíte Smart klíčem nebo SMS klíčem, odsouhlasíte předání údajů a je to.

Pokud ji ještě nemáte, pro snadnější přihlašování s ČSOB Identitou si stáhněte bezpečnostní aplikaci ČSOB Smart klíč. Když ji máte v mobilu, místo SMS kódů ověřujete všechno biometricky, tedy otiskem prstu nebo skenem obličeje.

Přečtěte si také

Tipy a návody
Od 26. října už internetové platby kartou ČSOB nestačí potvrzovat pouze SMS kódem. Abychom splnili pravidla nové evropské směrnice, zaplatíte online pouze s aplikací Smart klíč.
Tipy a návody
Vzpomenete si na své limity na své platební kartě? Jak často je měníte? A k čemu je to dobré? Pojďme si objasnit, jaké funkce vlastně limity na kartách mají.
Tipy a návody
Co s hromadou mincí, jakmile naplníte prasátko? Zajděte do banky nebo na poštu a vložte si je zdarma na účet. Přečtěte si, jak na to.