Naše karty můžete používat ještě dřív, než vám přijdou. Jak to?

Naše karty můžete používat ještě dřív, než vám přijdou. Jak to?

Založíte si kreditku a za pár minut už s ní vyrazíte na nákup. Jak je to možné? Jednoduše: údaje o kartě vidíte v aplikaci ČSOB Smart dřív, než vám karta přijde fyzicky. Máte tak všechno, co potřebujete pro online nákupy, placení mobilem nebo chytrými hodinkami.

09/2021

„Není nic staršího než včerejší noviny,“ říkal Karel Čapek. A tenhle článek je starý už víc než rok. Tak pozor, některé věci už nemusí platit. Možná raději mrkněte na aktuální články.

Mobilem a chytrými hodinkami dnes v Česku proběhne zhruba 18 % všech bezkontaktních plateb. Víc než ve většině zemí Evropy. Není to žádné překvapení: Češi si už dávno oblíbili bezkontaktní platby kartou a mobilem je to úplně stejně jednoduché. Aktivovat si mobilní placení je navíc hračka.

TIP: Platit bezkontaktně se dá opravdu skoro všude. Po celé republice najdete víc než čtvrt milionu bezkontaktních terminálů!

Do mobilu a chytrých hodinek si nahrajete i kartu, která vám ještě fyzicky nepřišla

Všechno, co potřebujete, abyste mohli platit mobilem nebo v e-shopu, jsou karetní údaje, nikoli karta samotná. V aplikaci ČSOB Smart si zobrazíte údaje ke všem platebním kartám, které u nás máte. Debetním i kreditním. Schválně, vyzkoušejte si to:

  1. V přehledu produktů klikněte Platební karty
  2. Vyberte kartu a zvolte Nastavení
  3. Zvolte Zobrazit celé číslo karty
  4. Zadejte otisk prstu, Face ID nebo PIN kvůli bezpečnosti
  5. A je to – zobrazí se vám všechny údaje o kartě

A teď to nejlepší – funkce Zobrazit celé číslo karty funguje i u karty, kterou jste si zrovna objednali a fyzicky vám ještě nepřišla. To znamená, že na zásilku s plastovou kartou nemusíte čekat. Údaje si nahrajete do Apple Pay, Google Pay nebo Garmin Pay a s novou kreditní kartou (nebo i s kartou k Plus Kontu) nakoupíte v obchodech i e-shopech jen pár minut poté, co jste si ji objednali online.

TIP: V mobilech s Androidem stačí u vybrané karty kliknout na „Přidat do Google Pay“ a údaje se do mobilní peněženky přepíšou automaticky. U Apple Pay a Garmin Pay na podobném řešení pracujeme.

Kreditní karta funguje jako okamžitá půjčka

Díky tomu, že funguje bezprostředně po sjednání, kreditní karta poslouží jako ideální blesková půjčka. Třeba když máte nečekané výdaje a na účtu vám nezbývá dost peněz. Pokud navíc všechno splatíte včas, tedy během bezúročného období až 55 dní, nezaplatíte žádné úroky. Přečtěte si 5 tipů, jak používat kreditní kartu.

09/2021

Přečtěte si také

Tipy a návody
Od 26. října už internetové platby kartou ČSOB nestačí potvrzovat pouze SMS kódem. Abychom splnili pravidla nové evropské směrnice, zaplatíte online pouze s aplikací Smart klíč.
Tipy a návody
Vzpomenete si na své limity na své platební kartě? Jak často je měníte? A k čemu je to dobré? Pojďme si objasnit, jaké funkce vlastně limity na kartách mají.
Tipy a návody
Co s hromadou mincí, jakmile naplníte prasátko? Zajděte do banky nebo na poštu a vložte si je zdarma na účet. Přečtěte si, jak na to.