Ještě nemáte Smart klíč? Brzy přibude další důvod, proč ho stáhnout

Ještě nemáte Smart klíč? Brzy přibude další důvod, proč ho stáhnout

Od 20. června vás při práci s internetovým bankovnictvím čeká po každé platbě zadávání přihlašovacího hesla. Jak se tomu vyhnout? Stáhněte si do mobilu aplikaci ČSOB Smart klíč.

06/2022

„Není nic staršího než včerejší noviny,“ říkal Karel Čapek. A tenhle článek je starý už víc než rok. Tak pozor, některé věci už nemusí platit. Možná raději mrkněte na aktuální články.

Stejně jako ostatní banky, i my se musíme přizpůsobit evropským pravidlům, která mají zvyšovat bezpečnost elektronických plateb. Jednoduché řešení, které zastaralé SMS kódy nahrazuje, nabízíme už dlouho – aplikaci Smart klíč. Nainstalujete si ji zdarma a zabere to nejvýš pár minut:

 

  1. ČSOB Smart klíč stáhněte na Google Play, Apple StoreHuawei App Gallery (nebo rovnou načtěte QR kód), otevřete aplikaci a klikněte na „Aktivovat“
  2. V internetovém bankovnictví (Mobilní aplikace > ČSOB Smart klíč) si vygenerujte aktivační kód
  3. Foťákem v mobilu načtěte aktivační QR kód do aplikace
  4. Zvolte si 5místný PIN. Aplikace vám hned sama nabídne biometrické potvrzování.
  5. Vraťte se do internetového bankovnictví, zvolte „Pokračovat“, „Dokončit“ (tlačítko u seznamu přidaných mobilů) a potvrďte. Hned pak vám e-mailem pošleme odkaz, který stačí rozkliknout.

 

Tři důvody, proč se vyplatí Smart klíč používat:

  1. Přihlašování i potvrzování je jednodušší – Místo opisování SMSek vám v mobilu vyskočí oznámení a vy ho jen potvrdíte otiskem prstu nebo skenem obličeje.
  2. Maximální bezpečnost – Na rozdíl od SMSek, u Smart klíče je vyloučené „odposlouchávání“ komunikace mezi aplikací a bankou. Data se posílají zašifrovaná.
  3. Snadněji zaplatíte i kartou na internetu – Žádné přepisování SMS a ePINu. Po zadání karetních údajů do platební brány vám přijde upozornění, které potvrdíte v aplikaci.

Co se stane, když na Smart klíč nepřejdete

Zatímco u posílání plateb, změny PINu a dalších transakcí dosud stačilo jen opsat SMSku, nově musíte kromě toho pokaždé zadat i přihlašovací heslo do internetového bankovnictví. Pokud tedy nepoužíváte Smart klíč, práce s internetovým bankovnictvím bude méně pohodlná a pomalejší.

Nejrychleji se do banky dostanete z mobilu – s ČSOB Smart

Spolu se Smart klíčem doporučujeme mít i naše mobilní bankovnictví ČSOB Smart. Kdykoli potřebujete vyřídit nebo zkontrolovat něco na svém účtu, nemusíte kvůli tomu zapínat počítač.

  • Kdykoli si zkontrolujete zůstatek a historii plateb
  • Zaplatíte složenky, faktury nebo pošlete peníze kamarádům
  • Zobrazíte si PIN ke kartě, pokud ho zapomenete
  • Se vším vám poradí a pomůže Kate, naše virtuální asistentka

Stáhněte si mobilní bankovnictví ČSOB Smart hned teď ve svém obchodě s aplikacemi.

 

Přečtěte si také

Tipy a návody
Od 26. října už internetové platby kartou ČSOB nestačí potvrzovat pouze SMS kódem. Abychom splnili pravidla nové evropské směrnice, zaplatíte online pouze s aplikací Smart klíč.
Tipy a návody
Vzpomenete si na své limity na své platební kartě? Jak často je měníte? A k čemu je to dobré? Pojďme si objasnit, jaké funkce vlastně limity na kartách mají.
Tipy a návody
Co s hromadou mincí, jakmile naplníte prasátko? Zajděte do banky nebo na poštu a vložte si je zdarma na účet. Přečtěte si, jak na to.