11 prázdninových třešniček v elektronickém bankovnictví

11 prázdninových třešniček v elektronickém bankovnictví

Než se naši ajťáci rozprchnou na dovolené, připravili pro vás ještě pár pěkných zlepšováků v internetovém a mobilním bankovnictví. Koukněte na to, ještě než sami taky odletíte za sluníčkem. Třeba vychytávka číslo 3 vaše blízké určitě potěší i v létě.

    ČSOB Smart

  1. Mimořádná splátka – Vložit mimořádnou splátku nebo i doplatit celou půjčku můžete nově přímo ve Smartu. U naší půjčky na cokoliv je to samozřejmě zdarma.
  2. Schůzka na pobočce – V menu Kontakty si naplánujete schůzku na pobočce, kam to máte nejblíž, v čas, kdy se vám to nejvíc hodí, a s pracovníkem, kterého si sami vyberete.
  3. Poděkování za platbu – Rodině, přátelům nebo kolegům, kteří vám pošlou slíbené peníze, se můžete odvděčit GIFem (pohyblivým obrázkem) s naším chameleonem. Přes Facebook, Messenger, WhatsApp, e-mail, jak chcete. V detailu platby hledejte „Poděkovat za platbu“.
  4. Printscreen obrazovky – Ve androidové verzi aplikace si můžete udělat screenshot všude tam, kde se nezobrazují citlivé údaje (např. PIN nebo údaje o kartě).
  5. Poznámky k platbě – K už proběhlým platbám si můžete připsat poznámku, kterou uvidíte jen vy. Poznamenejte si třeba, komu přesně a za co jste peníze posílali.
  6. Výše splátky u půjček – V detailu půjčky vidíte, kolik je pravidelná měsíční splátka (takzvaná anuita).
  7.  

    Internetové bankovnictví

  8. QR kód ze souboru – Načíst platební QR kód nemusíte jen webkamery, ale i třeba z elektronického vyúčtování nebo faktury, která vám přijde e-mailem v PDF.
  9. Společný limit na hypotéku – Chcete si brát hypotéku ve dvou? U předschváleného limitu klikněte na „Spočítat společný limit“, a spočítejte si, jak vám to bude vycházet v tandemu.
  10. Opakování zahraničních plateb – U zahraniční a SEPA platby přibyla možnost „Opakovat“. Platební formulář se vám pak otevře s předvyplněnými políčky od minula.
  11.  

    ČSOB Identita

  12. Založení identity na poště – Vyřídit novou ČSOB Identitu, nebo i upravit tu stávající, si teď můžete na každé pobočce České pošty.
  13. T-Mobile podporuje Bank iD – Se svou ČSOB Identitou se nově přihlásíte do portálů mobilního operátora T-Mobile.

 

Mimochodem, zaregistrovali jste už naši novou funkci „splatit všechno“, která nedávno přibyla u kreditních karet? Přečtěte si článek o funkci ve Smartu, která potěší všechny kreditkáře.

 

06/2023

Přečtěte si také

Tipy a návody
Od 26. října už internetové platby kartou ČSOB nestačí potvrzovat pouze SMS kódem. Abychom splnili pravidla nové evropské směrnice, zaplatíte online pouze s aplikací Smart klíč.
Tipy a návody
Co s hromadou mincí, jakmile naplníte prasátko? Zajděte do banky nebo na poštu a vložte si je zdarma na účet. Přečtěte si, jak na to.
Tipy a návody
Vzpomenete si na své limity na své platební kartě? Jak často je měníte? A k čemu je to dobré? Pojďme si objasnit, jaké funkce vlastně limity na kartách mají.