Víte, že

Víte, že…

  • Můžete zabránit nepovolené skládce
  • Den Země se slaví od roku 1970 po celém světě
  • V aplikaci ČSOB DoKapsy najdete mapu elektro nabíječek
  • Použitý toner můžete vrátit tam, kde jste ho koupili

Můžete zabránit nepovolené skládce, když podáte podnět příslušnému obecnímu úřadu. Tam by se likvidací skládky měli začít ihned zabývat. Určitě pomůže nahlásit přesné místo nepovolené skládky na www.zmapujto.cz nebo se obraťte na aplikaci Mobilní rozhlas.

Den Země se slaví od roku 1970 po celém světě a například v Austrálii jsou oblíbené ekologické festivaly, v Japonsku se k matičce Zemi doslova klaní. Konají se specifické ceremonie, při kterých Japonci děkují přírodě za její štědrost. Brazilci, jak je jim vlastní, se radují na ulicích na koncertech a festivalech. Zatímco naši sousedi Němci pořádají na konci dubna nespočet edukativních ekologických akcí hlavně ve školách.

V aplikaci ČSOB DoKapsy najdete mapu elektro nabíječek, abyste nemuseli se svým nebo třeba sdíleným elektroautem hledat, kde „natankujete“. Aplikaci užijete, i když jezdíte hromadnou dopravou – koupíte si na pár kliků jízdenku ve velkých městech ČR.

Použitý toner můžete vrátit tam, kde jste ho koupili. Nemusíte si lámat hlavu, do jakého kontejneru patří. Podle zákona jde totiž o malé elektrozařízení, jehož zpětný odběr musí zajišťovat dovozce nebo výrobce, podobně jako u baterií nebo pneumatik.

 

Zpět na newsletter Předchozí newsletter