Nová regionální centrála ČSOB v Hradci Králové

Nová regionální centrála ČSOB v Hradci Králové

Když říkáme, že myslíme na přírodu, je to i hmatatelně vidět. Třeba v naší nové regionální centrále v Hradci Králové. Tisíc lidí jsme z původních 4 budov přestěhovali do jedné, supermoderní, plné moderních technologií.

Vytápí i chladí ji tepelná čerpadla se 108 geotermickými vrty (200 m hluboké), takže není třeba mít kotelnu, ale ani vzduchotechniku. Provětrávání budovy probíhá přirozeně díky aktivní transparentní fasádě – vše zajišťují automaticky otevíratelné prvky.

Nejde ale jen o úsporu energie. V budově a kolem ní je velké množství zeleně. Nechybí střešní zahrada, jejíž součástí jsou i retenční nádrže na využívání dešťové vody.

Perličkou v rámci udržitelnosti je nová restaurace, kde se vaří z domácích surovin, parkoviště se speciálním zázemím pro kola a šatny, ale i nabíječky pro elektromobily a elektrokola.

„S městem spolupracujeme na vytvoření koncepce veřejného prostranství celé lokality Aldis, včetně vybudování nové lávky pro pěší spojující oba břehy Labe. Výstavba by měla být ukončena v závěru příštího roku. Také naše kavárna je otevřená i pro veřejnost a postupně budou ožívat i další prostory pro obchody a služby,“ vysvětluje Zora Křičková, zodpovědná za Facillities management.

 

Zpět na newsletter Následující článek