Objevte, jak zkrotit predátory v džungli jménem internet

06/2020

„Není nic staršího než včerejší noviny,“ říkal Karel Čapek. A tenhle článek je starý už víc než rok. Tak pozor, některé věci už nemusí platit. Možná raději mrkněte na aktuální články.

Sedět doma u počítače neznamená být v bezpečí. Hackeři a internetoví podvodníci vás můžou okrást nebo vám ublížit i na dálku. Naštěstí se ale proti online rizikům dá pojistit. A kdo je pojištěný, ten při zdolávání nástrah internetu vždycky najde pomoc a zastání. Přečtěte si, jak to funguje.

Online dnes nakupujeme zboží, sdílíme zážitky se svými blízkými nebo platíme nájem a složenky. Je to rychlé a pohodlné, ale jak se říká, každá mince má dvě strany. Stačí malá nepozornost, jeden falešný e-mail a naše peníze zmizí nenávratně na účtu podvodníka.

TIP: Na podvody velmi často narazíte právě ve své e-mailové schránce. Přečtěte si 7 znaků, jak bezpečně poznat podvodný e-mail.

Problémy nám může způsobit i to, když se s počítačem prostě moc nekamarádíme a nevšimneme si, že máme např. neaktualizovaný operační systém, zastaralou verzi antiviru, špatně zabezpečený e-mail nebo profil na Facebooku. A každá taková chyba usnadňuje práci útočníkům.

S internetovými hrozbami vám pomůže pojištění

Vyzrát nad nástrahami online světa vám pomůže Pojištění internetových rizik, které navíc chrání i celou vaši rodinu. Pojďme se podívat na konkrétní případy, kdy budete rádi, že ho máte:

  1. Zneužití citlivých údajů – Pokud vám někdo ukradne heslo do e-mailu nebo internetového bankovnictví, zneužije je k vlastnímu obohacení a způsobí vám tím škodu, pojištění vám ji proplatí až do výše 100 tisíc korun.
  2. Zneužití platební karty – Až 50 000 Kč, které vám někdo vybere z ukradené karty, se vám vrátí rovnou z pojistky. Nemusíte spoléhat na vyšetřování nebo svědomí zloděje.
  3. Nedodání zboží z e-shopu – Falešných a nedůvěryhodných internetových obchodů je bohužel plný internet. Spory s nimi vám pojištění pomůže dotáhnout do konce a nahradí vám i škodu až 50 000 Kč.
  4. Pomluvy na internetu – Proti lžím a urážkám na internetu a zvlášť na sociálních sítích se dá bránit těžko. Když jste ale pojištění, můžete v boji proti jejich autorům využít právní a technickou IT ochranu.
  5. IT podpora a poradenství – Stačí zavolat a specialisté vám pomůžou třeba s instalací nových programů nebo bezpečnostním nastavením vašeho počítače.

Zaujalo vás pojištění internetových rizik a chcete vědět víc? Zavolejte na Helpdesk elektronického bankovnictví 495 800 111 (volba 2) a zeptejte se na cokoli, co vás zajímá. Na stejném čísle si pojistku zároveň můžete i sjednat.

Přečtěte si také

Tipy a návody
Od 26. října už internetové platby kartou ČSOB nestačí potvrzovat pouze SMS kódem. Abychom splnili pravidla nové evropské směrnice, zaplatíte online pouze s aplikací Smart klíč.
Tipy a návody
Co s hromadou mincí, jakmile naplníte prasátko? Zajděte do banky nebo na poštu a vložte si je zdarma na účet. Přečtěte si, jak na to.
Tipy a návody
Vzpomenete si na své limity na své platební kartě? Jak často je měníte? A k čemu je to dobré? Pojďme si objasnit, jaké funkce vlastně limity na kartách mají.