Nejrychleji si založíte účet online v aplikaci ČSOB Smart

06/2021

„Není nic staršího než včerejší noviny,“ říkal Karel Čapek. A tenhle článek je starý už víc než rok. Tak pozor, některé věci už nemusí platit. Možná raději mrkněte na aktuální články.

Založit si bankovní účet online je otázka minut, zvlášť s mobilní aplikací ČSOB Smart. Je to zdarma a potřebujete jen mobil, 2 doklady a účet u jiné banky. Přečtěte si, jak jednoduché to je.

Každých 10 minut si někdo založí Plus Konto, náš běžný účet, který je zdarma bez podmínek. Čím dál míň lidí si pro něj přitom chodí na pobočku. Proč taky, vždyť v roce 2021 je naprosto běžné založit si online zdaleka nejen účet, ale i další bankovní služby. Odkudkoli a kdykoli, třeba na chatě v sobotu o půlnoci.

Založit si účet online není vůbec složité

Lidé, kteří si zakládají bankovní účty postaru na pobočce, možná prostě nevědí, že to jde i přes internet. Ti, co vědí, se pak možná bojí, že je to složité a zdlouhavé. To ovšem není pravda. Skutečnost je taková, že vůbec nemusíte být expert na technologie ani na finanční produkty, a stejně si účet online založíte doslova za pár minut ze svého mobilu.

Na založení účtu zdarma potřebujete

  • Chytrý mobil s internetovým připojením
  • 2 doklady: občanka plus řidičák nebo pas
  • Účet u jiné banky

Návod krok za krokem – za pár minut máte hotovo

1. Stáhněte si aplikaci ČSOB Smart
Stažení a instalace aplikace ČSOB Smart je zdarma. Až ji budete mít v mobilu, klikněte na „Založit účet“.

Stáhnout ČSOB Smart

2. Zadejte pár údajů a nahrajte doklady
Budeme na vás potřebovat e-mail a telefonní číslo. Občanku plus řidičák nebo pas ofotíte do aplikace a my si tak ověříme, že jste to opravdu vy.

3. Zvolte si přihlašovací údaje
Vyberte si vlastní uživatelské jméno a heslo, které budete používat pro přihlašování do všech našich aplikací a portálů.

4. Odsouhlaste podmínky
Ze zákona a kvůli smlouvě od vás potřebujeme zodpovědět pár otázek, odklikat souhlasy s obchodními podmínkami atd.

5. Pošlete korunovou platbu
Z účtu, který máte u jiné banky, pošlete na své nové Plus Konto 1 Kč. Také tato platba slouží jako ověření vaší totožnosti. Až proběhne, upozorníme vás e-mailem.

A je to všechno. Pokud bude všechno v pořádku, účet můžete začít hned používat přímo v aplikaci ČSOB Smart. Platební karta vám přijde do týdne poštou.

TIP: K Plus Kontu si určitě stáhněte také bezpečnostní aplikaci ČSOB Smart klíč. Přečtěte si 5+1 důvod, proč Smart klíč prostě musíte mít.

Přečtěte si také

Tipy a návody
Od 26. října už internetové platby kartou ČSOB nestačí potvrzovat pouze SMS kódem. Abychom splnili pravidla nové evropské směrnice, zaplatíte online pouze s aplikací Smart klíč.
Tipy a návody
Co s hromadou mincí, jakmile naplníte prasátko? Zajděte do banky nebo na poštu a vložte si je zdarma na účet. Přečtěte si, jak na to.
Tipy a návody
Vzpomenete si na své limity na své platební kartě? Jak často je měníte? A k čemu je to dobré? Pojďme si objasnit, jaké funkce vlastně limity na kartách mají.