Pomáhejte českým neziskovkám s ČSOB NaDobrouVěc

Pomáhejte českým neziskovkám s ČSOB NaDobrouVěc

Lidem v tísni, cvičitelům vodicích psů nebo třeba zničeným českým lesům teď můžete pomáhat pokaždé, když zaplatíte kartou. Po korunách, za to pravidelně. A hlavně jednoduše. Seznamte se s naší novou službou ČSOB NaDobrouVěc, kterou si stačí v zapnout v mobilním bankovnictví a už přispíváte.

04/2022

„Není nic staršího než včerejší noviny,“ říkal Karel Čapek. A tenhle článek je starý už víc než rok. Tak pozor, některé věci už nemusí platit. Možná raději mrkněte na aktuální články.

Milí klienti, jste úžasní. Na přelomu února a března jste nám pomohli vybrat 50 milionů korun na sbírku SOS Ukrajina během pouhých 12 dní. Loni jsme pak zaznamenali rekordní příspěvky v našem věrnostním programu Svět odměn. Na dobrou věc jste poslali o 50 % víc než v roce 2020. A pak, že Češi nejsou solidární.

Abychom vám přispívání usnadnili ještě víc, spustili jsme v dubnu službu pro všechny, kteří chtějí pomáhat dlouhodobě, a přitom mít nad svými příspěvky maximální kontrolu. Služba se jmenuje ČSOB NaDobrouVěc a najdete ji v našem mobilním bankovnictví, aplikaci ČSOB Smart.

Jak to funguje? Vždycky, když někde nakoupíte kartou, pošlete automaticky zlomek zaplacené částky na konto vybrané neziskovky. Pokud znáte ČSOB Drobné, tohle je něco podobného. S tím rozdílem, že příspěvky neposíláte sobě do fondu, nýbrž na charitu.

Neziskovky, na které můžete přispívat

Jak zapnout ČSOB NaDobrouVěc

  1. V aplikaci ČSOB Smart klikněte na Nabídky > Účty a karty > ČSOB NaDobrouVěc
  2. Vyberte si jednu z neziskovek, které chcete pomáhat
  3. Nastavte si, kolik chcete přispívat – 0,1 %, 0,5 % nebo 0,8 % z každé platby kartou

A to je všechno, opravdu stačí jen párkrát kliknout. Aktivní ČSOB NaDobrouVěc najdete v přehledu produktů v ČSOB Smart. Kdykoli budete chtít, můžete změnit neziskovku nebo zvýšit, snížit i úplně zastavit příspěvky. Zároveň máte stále přehled o tom, kolik už jste na dobrou věc poslali.

TIP: Nebojte se, že kvůli přispívání s ČSOB NaDobrouVěc finančně vykrvácíte. Vyjádřeno čísly, z každé vaší tisícovky jde na charitu 1, 5, nebo maximálně 8 Kč (podle toho, jestli přispíváte 0,1 %, 0,5 % nebo 0,8 % z každé platby).

Příspěvky z ČSOB NaDobrouVěc si můžete odečíst z daní

Věděli jste, že peníze věnované na charitu, tedy i příspěvky z ČSOB NaDobrouVěc, se dají odečíst z daní? Abyste to měli co nejjednodušší, každý leden vám pošleme dokument obsahující všechno, co potřebujete: potvrzení o příspěvcích za celý rok i celkovou částku, kterou si můžete odečíst z daňového základu.

Rádi byste ČSOB NaDobrouVěc vyzkoušeli, ale nemáte ČSOB Smart ani účet? Žádný problém. Aplikaci si stáhnete jednoduše ze svého obchodu s aplikacemi a účet si založíte rovnou v ní. Zabere to pár minut, žádná raketová věda (kdyby něco, tady je návod).

 

Přečtěte si také

Tipy a návody
Od 26. října už internetové platby kartou ČSOB nestačí potvrzovat pouze SMS kódem. Abychom splnili pravidla nové evropské směrnice, zaplatíte online pouze s aplikací Smart klíč.
Tipy a návody
Vzpomenete si na své limity na své platební kartě? Jak často je měníte? A k čemu je to dobré? Pojďme si objasnit, jaké funkce vlastně limity na kartách mají.
Tipy a návody
Co s hromadou mincí, jakmile naplníte prasátko? Zajděte do banky nebo na poštu a vložte si je zdarma na účet. Přečtěte si, jak na to.